Известие

Collapse
No announcement yet.

Дръжката на шофьорската врата не работи - ремонт

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дръжката на шофьорската врата не работи - ремонт

Въпросът ми е: Как е свързан лоста отварящ бравата към дръжката?

В стари теми е писано че на дръжката има ухо което задвижва лоста.Ако някой има снимка на свалена дръжка и я качи ще му бъда много благодарен.
    Attached Files
    Last edited by bonevski; d.m.y г., 12:34.
    Alfa Romeo 146 TS 16v 1999г.

и аз искам да разбера нещо по въпроса колега,
    и мен ме тормози едната врата,опитах се да регулирам пантата,която е на купето,а явно проблема е в самата врата,а пък отвътре си се отваря много леко както си требва и незнам кво да я правя,
    (не е пропаднала вратата)???
    Last edited by my_power88; d.m.y г., 20:22.
    Alfa Romeo 146 ti
    16V 1997г

Comment

колеги които иска да ми пише на скаип darkbeat1 да обясня къде е проблема и как се решава а после вие ще побликувате в темата
      147 1.8 twin spark

Comment

Днес ремонта започна със сваляне на кората:
        - необходими инструменти:
        1 Права отверка
        2 Отверка звезда
        3 Шестограм

Следват снимки:

Пропуснал съм да снема свалянето на високоговорителя/държи се на 4 болта/ и панела за ел.огледало.

пп Важно: джоба който е в долната част се сваля заедно с кората /която остава да се държи на щипките -5 броя/

След свалянето на кората се видя и повредата за която пуснах темата: лостчето което свързва дръжката с бравата беше откачено откъм страната на дръжката.
        И по точно дръжката наистина има ухо в което влиза щипка под прав ъгъл, а в нея и ухото лостчето.Именно тази щипка се беше счупила и лоста се беше извадил от ухото.

Не посмях да сваля дръжката защото можеше да се счупи и затова свалих бравата с отверка еврейска звезда.В долната част на лостчето,/която контактува с бравата/ също има такава щипка извадих я и сложих на местото на счупената, а на нейното място винт с гайка да обере луфта.

- следват снимки:
        Attached Files
        Last edited by bonevski; d.m.y г., 12:44.

Comment

аз намазах с поксипол лостчето и ухото. вече доста време нямам ядове.
          Аlfa Romeo 146 1.4 T.Spark
          Аlfa Romeo 145 1.4 T.Spark

Comment

как точно го изкарахте тоя шибан механизъм,много време се мъчих и се отказах,беше ме страх да не прецакам неещо по централното,а пък и релсата за стъклото ми пречи......???
            Alfa Romeo 146 ti
            16V 1997г

Comment

Долният водач /релсата на стъклото/ се държи на два болта, развиваш ги при вдигнато стъкло и го сваляш.
              Горният водач които започва на нивото на бравата продължава като гумено уплътнение на стъклото /при мен беше срязано горе в ъгъла/ го извадих при спуснато стъкло.

Откачаш лоста идваш от ключалката /бялата пластмаса/ и сваляш бравата.

За по добър достъп до дръжката - развиваш двата болта под нея от външната страна на вратата.

С малко търпение и много псувни нещата ще станат.

пп Обърни внимание на червените стрелки на снимката.
              Attached Files
              Last edited by bonevski; d.m.y г., 19:11.

Comment

мерси колега,нямаш ли и снимка на механизма какво си поправил,
                за да знам каде да пипна,че така кат мен кадет несам пипал такова нещо ще има се мотам и да правя двойни работи като днес...?
                Alfa Romeo 146 ti
                16V 1997г

Comment

Колега като задаваш въпроси,моля уточнявай какъв ти е проблема,ако е като моя има снимка на причината /счупената щипка/ и решението замяна със здрава.

С това мисля,че темата е приключена: http://www.alfa145.com/upload/Alfa14...boot%20146.PDF

Comment

Добавям малко снимки и от моя ремонт. Проблема беше счупена щипка на лостчето от дръжката до бравата. Имах стара резервна, но се оказа, че е малко по-различна. На снимката се вижда разликата между двете щипки. Сложих здравата откъм дръжката (там отвора е в пластмаса, която е по-дебела), а старата от друга брава сложих на бравата. Там влиза в по-тънък метал и за компенсация имаше пластмасова шайба. Явно не само за компенсация на дебелината, а и защото отвора в бравата е елипсовиден и щипката излиза. С шайбата не излиза. Наложи се да изпиля и бравата и новата метална шайба. За да стигна до дръжката махнах долния водач на стъклото, свалих стъклото до долу, извадих го с лек напън от горния водач и извадих самия горен водач от рамката на вратата. Външната лайсна на вратата също извадих на риск.
                    Attached Files
                    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                      Добавям малко снимки и от моя ремонт. Проблема беше счупена щипка на лостчето от дръжката до бравата. Имах стара резервна, но се оказа, че е малко по-различна. На снимката се вижда разликата между двете щипки. Сложих здравата откъм дръжката (там отвора е в пластмаса, която е по-дебела), а старата от друга брава сложих на бравата. Там влиза в по-тънък метал и за компенсация имаше пластмасова шайба. Явно не само за компенсация на дебелината, а и защото отвора в бравата е елипсовиден и щипката излиза. С шайбата не излиза. Наложи се да изпиля и бравата и новата метална шайба. За да стигна до дръжката махнах долния водач на стъклото, свалих стъклото до долу, извадих го с лек напън от горния водач и извадих самия горен водач от рамката на вратата. Външната лайсна на вратата също извадих на риск.
                      А как успяхте да откачите лостчето за лкючалката?

Comment

и аз на скоро сменях бравата с дръжката..
                        gps_07 с яко дърпане и се моли да не се счупи
                        -------------------------------
                        ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                        ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
                          gps_07 с яко дърпане и се моли да не се счупи
                          Да, аз използвах дълга отвертка за лост. Там е ябълковидно съединение. Пръснах малко WD40 за по-лесно. После сглобяването само с ръка.
                          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

именно аз с клещите дърпах...
                            -------------------------------
                            ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                            ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

Working...
                            X